Bezoekersinformatie

Op verschillende plaatsen in Nederland vinden in het najaar karrenwedstrijden met sledehonden plaats. Menig musher (menner van een team) benut deze tweedaagse wedstrijden als voorbereiding op grotere wedstrijden in de sneeuw.

Bezoekers zijn van harte welkom om naar een wedstrijd te komen kijken. Gedurende de wedstrijddagen zijn de honden vaak aan de stakeout te vinden. Dat is een ketting met zijlijntjes waaraan de honden vastgezet worden. De meeste poolhonden vinden het heerlijk om aangehaald te worden, maar vraag altijd even om toestemming aan de eigenaar.

Wie van plan is zijn eigen hond mee te nemen, wordt verzocht deze aangelijnd te houden en daarmee enige afstand van parcours en sledehonden te bewaren.

Op het parcours lopen de honden in een team en in harnas. Dat wil zeggen dat zij aan het werk zijn. Mocht u met uw hond naar de snel rennende teams willen kijken, dan vragen wij u dringend om afstand te houden. Zowel uw hond(en) als die van de deelnemers kunnen schrikken of anderszins op elkaar reageren, met mogelijk risicovolle situaties ten gevolg voor u, uw hond(en), de musher en het lopende team.

Sledehondenwedstrijden vinden grotendeels in de ochtend plaats. Wilt u komen kijken dan is het raadzaam vroeg aanwezig te zijn.

Informatie over data en plaatsen van evenementen kunnen gevonden worden op de pagina Evenementen en op deze website.

 

Sledehondentochten

Veel mensen zouden het leuk vinden om eens een sledehondentocht mee te maken. Dat kunnen wij ons goed voorstellen. Het is ook heel bijzonder.

Wij krijgen met grote regelmaat vragen over het mee kunnen doen aan een sledehondentocht. Vooral om iemand te verrassen met een cadeau voor een verjaardag of jubileum. Men verwacht daar dan ook heel veel van.

De DASSC is een vereniging van van sporters en vrijwilligers maar geen bedrijf dat sledehondentochten organiseert. Een sledehondentocht vereist veel voorbereiding en tijd en inzet van veel mensen. Voor het boeken van een complete sledehondentocht kunt u dan ook niet bij ons terecht.

Wel staan wij open voor wensvervullingen in samenwerking met een goed doel (bijvoorbeeld Stichting Opkikker) of voor iemand die ernstig ziek is.

Wilt u kennismaken met de sledehondensport? Dan bent u van harte welkom, bijvoorbeeld bij het openingsweekend met training en informatie, aan het begin van het seizoen of bij een van onze wedstrijden.