Nieuws

Entbeleid DASSC 2021/2022

Met ingang van het wedstrijdseizoen 2021/2022 gelden de volgende regels (conform de IFSS) met betrekking tot het inenten  van honden die deelnemen aan de DASSC-wedstrijden. 

 

  • Alle honden die zich tijdens het evenement op de trail bevinden dienen geënt te zijn tegen Rabiës, Weil, Parvo, Hepatitis, Distemper, Parainfluenza en Bordetella. 
  • Voor de inentingen tegen Hepatitis, Parvo en Distemper mag een geldige titerverklaring overlegd  worden. Alleen een titerverklaring afgegeven door een erkend dierenarts en bijgeschreven in het  paspoort van de hond is geldig. Een titerverklaring is maximaal 3 jaar geldig.  

Frequentie van entingen 

Kleine cocktail 1x per jaar 

Grote cocktail 1x per 3 jaar 

Rabiës 1x per 3 jaar, indien geënt in Nederland* 

Kennelhoest Para-influenza en Bordetella) 1x per jaar** 

Titerbepaling maximaal 1x per 3 jaar*** 

 

* Rabiës entingen zijn in Nederland 3 jaar geldig, wordt er echter in het buitenland geënt (bijvoorbeeld  Duitsland), dan is de Rabiës enting slechts 1 jaar geldig. De dierenarts geeft de geldigheid van de enting aan  in het paspoort.  

** Bordetella wordt apart geënt door middel van een injectie. Deze enting heeft een geldigheid van 1 jaar. 

*** Indien bij het titreren onvoldoende afweerstoffen worden geconstateerd, dan zal de hond opnieuw geënt moeten worden tegen Hepatitis, Parvo en Distemper. 

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *