Prins Karrenwedstrijd DASSC  10 & 11 december 2022

Natuurkampeerterrein De Eend 

 

Landgoed Het Zand Hattemer Oldenburger

Schapendijk 

7255 NK Hengelo (Gld) / Veldhoek

 

OrganisatieDASSC zie www.dassc.nl

Wedstrijdregels

 

Uitzonderingen

Waardering

Internationale IFSS-renregels, versie juni 2021, te vinden op www.sleddogsport.net en als download op www.dassc.nl/downloads. Renleider Marco Kerklaan.

Goedgekeurde helm- en handschoenen zijn verplicht, m.u.v. canicross en pulka

Waardering per klasse overeenkomstig IFSS-renregels artikel 3.4

Afstanden

Canicross*, Happy Dog, Step 1 hond, Pulka* en Bike*: 4 km

Step 2 honden, Rig 4-honden klasse: 6 km

Rig 6 en 8-honden klasse: 8,5 km

Toer: 13 km

Distance: 26  km (met checkpoint en clinic “warm blijven in de kou”, door Mike van Tikaani Outdoor)

*geen onderscheid in women and men / bij te weinig deelnemers in een bepaalde klasse, gaan we in overleg met de musher bekijken of hij/zij in een andere klasse kan uitkomen. 

Toelating

Voor deelname is materiaalcontrole kar/step/fiets/pulka verplicht. Controle wordt gedaan door één van onze controle vrijwilligers, op vrijdagavond en zaterdagochtend. 

Alle honden die deelnemen aan de wedstrijd moeten ingeënt zijn en/of een titerverklaring hebben conform het entbeleid van de DASSC. Verplichte entingen: Rabiës, Weil (leptospirose), Cocktail (Parvo, Hepatitis, Distemper), Kennelhoest (para-influenza en Bordetella). Entingsboekjes worden gecontroleerd bij aanmelding/ophalen startnummer. 

DASSC hanteert de volgende klasse indeling: klasse 1 (Siberian Husky), klasse 2 (Alaskan Malamute, Samojeed, Siberische Husky’s, Groenlandse- en Canadese Eskimohonden), klasse 3 (Eurohound, West- en Oostsiberische Laika, Alaskan Husky, Chinook, Mackenzie River Husky, Sakhalin Husky, Seppala Siberian sleddog, Labrador husky en alle toekomstige, specifiek voor de sledehondensport gefokte honden). DASSC wedstrijden kennen geen klasse 4. Zie verder https://dassc.nl/sledehonden/ 

Het hebben van een eventueel noodzakelijke ontheffing voor honden in klasse 3 en honden zonder stamboom, is de verantwoordelijkheid van de musher. 

Iedere deelnemer dient bij de uitgifte van de startnummers zijn chiplijst in te leveren. Op de chiplijst vul je de chipnummers in van alle deelnemende honden. Deze kan steekproefsgewijs gecontroleerd worden door de dierenarts bij de finish.

Op www.dassc.nl/downloads is de chiplijst, het entbeleid en de sledehondendefinitie van de DASSC te vinden.

AankomstDeelnemers zijn welkom vanaf vrijdagmiddag 9 december 15.00 u. De organisatie wijst een plek aan. 
StakeoutOp het terrein is geen elektriciteit en gas aanwezig. Er zullen toiletten en water aanwezig zijn (zorg zelf voor jerrycans). Neem zelf in ieder geval ook water mee. Gegraven gaten na afloop weer dichten, de organisatie zorgt voor zand. Aggregaten zijn toegestaan, maar moeten tussen 22.00 u. en 7.30 u uit staan. 
              Eten en drinken tijdens het weekend 

Op zaterdagavond zal er zoals vanouds weer een uitgebreide, heerlijke maaltijd worden geserveerd, vers gemaakt door Sylvia. Bij iedere maaltijd is 1 drankje naar keuze inbegrepen. Op vrijdagavond kan een daghap worden besteld.

Graag bij inschrijving aangeven hoeveel maaltijden je wenst af te nemen. 

Verder is er in het weekend op aangegeven tijden koffie, thee, fris, bier, sap, wijn en snacks te koop tegen zeer schappelijke prijzen. 

Om de afvalberg te verkleinen en het milieu te ontzien, verzoeken wij iedereen eigen bord, bestek, bekers en glazen mee te nemen. 

Algemene informatie

Materiaal controle  op vrijdagavond tussen 19.00 u. tot 20.00 u. of zaterdagochtend van 8.00 u. tot 8.30 u.

Mushermeeting: Vrijdagavond om 20.30 u., zaterdagochtend 8.15 u. en zondagochtend 8.15 u.

Extra

Op zaterdagavond houden we een tombola. Loten kunnen gekocht worden na de maaltijd op zaterdagavond. 

Voor het aanschaffen van (sledehonden)materiaal zullen er standhouders aanwezig zijn.

Het centrale noodnummer voor thuisblijvers is 06 27025276 (Willem Testerink)

Voor deelnemers die voor het eerst aan een sledehondenwedstrijd meedoen:

Gedurende het weekend is zelfredzaamheid belangrijk: overnachtings middel(en), verzorgingsmateriaal en stakeout voor de honden moeten zelf meegenomen worden. 

Er is een dierenarts aanwezig, kleine behandelingen zijn inbegrepen. Grote behandelingen en eventuele medicijnen zijn voor eigen rekening. 

DeadlineDe inschrijving sluit op woensdag 7 december 2022 om 23.59 u. 
Aanmelden
en info

Inschrijven kan alleen online door middel van het inschrijfformulier op deze website. 

Voor vragen of opmerkingen kun je bij het secretariaat terecht: secretaris@dassc.nl

Overig

De beheerder van het gebied waarin het evenement plaatsvindt wil de natuur in dit gebied in een goede staat houden. DASSC wil dit graag ondersteunen en betaalt daarom voor elke deelnemer een kleine Support for Nature bijdrage, zodat we nu en in de toekomst kunnen blijven recreëren en sporten in dit prachtige natuurgebied. Deze bijdrage is verwerkt in de deelnamekosten.

Tijdens de wedstrijd worden veel foto’s gemaakt, ook door professionele fotografen. Deze worden veelal gedeeld op sociale media. Omdat het evenement openbaar is, is dit, conform de Nederlandse wet, ook toegestaan. Uiteraard binnen de grenzen van goed fatsoen. Wil je niet op de foto of wil je niet dat foto’s van jou openbaar worden gedeeld, laat het dan vooraf aan het evenement weten. Dan kunnen wij dat met de aanwezige fotografen delen.