Het startweekend is bedoeld voor alle mushers die hun honden willen trainen, informatie en ervaring willen opdoen en de theorie vanuit de driverscursus in praktijk willen brengen.

Internationale IFSS-renregels, versie juni 2023, te vinden op www.sleddogsport.net en als download op www.dassc.nl/downloads. Race marshall: Marco Kerklaan.

Helm- en handschoenen zijn verplicht, m.u.v. canicross en pulka.

Meerdere korte trails van 2 tot 5 kilometer, combineren tot een langere trail mogelijk.  Indien de omstandigheden het toelaten, is het ook mogelijk om meerdere keren te starten om bijvoorbeeld te oefenen of om honden en/of (nieuw) materiaal te testen.

Tijdens dit weekend wordt niet gewerkt met startlijsten en starttijden, je mag zelf starten wanneer je wilt tussen 9.00 u. en 13.00 u (Tijd onder voorbehoud en afhankelijk van temperatuur en luchtvochtigheid). Voor vragen over de trail kan er contact opgenomen worden met Jan Jacob Schotsman  (06-18139976) of via janjacob.schotsman@dassc.nl

Je bent er zelf voor verantwoordelijk dat je materiaal deugdelijk en veilig is. Materiaalcontrole is op vrijdag van 19:30 tot 20:30  en zaterdag van 08:00 tot 08:30. Remmen, treklijnen, helm etc. worden dan gecontroleerd.

Alle honden die deelnemen en zich tijdens het weekend op de trail bevinden moeten ingeënt zijn en/of een titerverklaring hebben conform het entbeleid van de DASSC. Verplichte entingen: Rabiës, Weil (leptospirose), Cocktail (Parvo, Hepatitis, Distemper), Kennelhoest (para-influenza en Bordetella). Entingsboekjes worden steekproefsgewijs gecontroleerd.

Alle deelnemende honden dienen te voldoen aan de in 2017 opgestelde sledehondendefinitie zie Definitie-sledehond.pdf (dassc.nl). Het hebben van een eventueel noodzakelijke ontheffing is de verantwoordelijkheid van de musher. 

Iedere deelnemer dient een chiplijst in te leveren.  Op de chiplijst vul je de chipnummers in van alle deelnemende honden. Deze kan steekproefsgewijs gecontroleerd worden door de dierenarts. 

Op www.dassc.nl/downloads is de chiplijst, het entbeleid en de sledehondendefinitie van de DASSC te vinden.

Deelnemers zijn welkom vanaf vrijdagmiddag 13 oktober 14:00 uur.

Op het terrein is geen elektriciteit en gas aanwezig. Afhankelijk van de temperatuur zijn er water en toiletten. Zo niet dan zorgt de organisatie voor enkele eco-toiletten en een reserve voorraad water (zorg zelf voor jerrycans). Neem zelf in ieder geval ook water mee. Honden aan de buitenranden van het terrein aan de stakeout plaatsen en gegraven gaten na afloop weer dichten en eigen afval mee naar huis nemen.

Verplichte materialen controle op vrijdag van 19.30 u. tot 20.30 u. of zaterdag van 8.00 u. tot 8.30 u.

Verplichte mushermeeting: vrijdag om 21.00 u, zaterdagochtend om 8.30 u. en zondagochtend om 8.30 u.

Op zaterdag is er een middagprogramma, nadere informatie volgt in de musherinfo.

Er is op zaterdagavond een tombola in de centrale tent. 

Voor het aanschaffen van (sledehonden)materiaal en honden snacks zullen er standhouders aanwezig zijn.

Het centrale noodnummer voor thuisblijvers is 06 27025276 (Willem Testerink)

Voor deelnemers die voor het eerst aan een sledehondenweekend meedoen:

Gedurende het weekend is zelfredzaamheid belangrijk: overnachting middel(en), verzorgingsmateriaal en stakeout voor de honden moeten zelf meegenomen worden. 

Er is een dierenarts aanwezig, kleine behandelingen zijn inbegrepen. Grote behandelingen en eventuele medicijnen zijn voor eigen rekening. 

Voor vragen kun je altijd terecht bij mensen van de organisatie of het bestuur. Maar schroom niet om ook mede-mushers en standhouders te vragen om hulp of informatie.

De 1e inschrijving: DASSC leden betalen €20,00 Niet-leden betalen €30,00

2e en volgende inschrijving(en), wonende op hetzelfde adres betalen €15,00 voor leden en €17,50 voor niet-leden.

Overige kosten zijn afhankelijk van het aantal personen, het aantal overnachtingen of dagbezoeken, mushermaaltijden. Er zal een factuur verzonden worden die je kunt voldoen via ideal of overschrijving.

De inschrijving is alleen geldig indien uiterlijk 6 oktober 2023,  23.59 uur de betaling is ontvangen. 

Vol = Vol.  Niet betaald = geen plek.

Afzeggingen na woensdag 6 oktober 2023, 23.59 uur krijgen geen restitutie.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

Voor vragen of opmerkingen kun je bij het bestuur  terecht:  bestuur@dassc.nl