De DASSC (Dutch Allround Sleddog Sports Club) is een Nederlandse vereniging voor iedereen die met zijn of haar sledehond(en) aan sledehondensport wil doen. De vereniging is opgericht in 2007. Wij beoefenen de sledehondensport van recreatie- tot wedstrijdniveau met één of meerdere sledehonden in diverse klassen en afstanden. De DASSC maakt geen onderscheid in stamboom- of stamboomloze sledehonden. Hierdoor is de vereniging toegankelijk voor een grote groep mushers.

De DASSC organiseert diverse evenementen. Van Entdag voor leden en informatie- en opleidingscursussen tot trainingsweekenden en wedstrijden. Ook is de DASSC regelmatig aanwezig bij demonstraties. Op deze website vind je alles over de evenementen en verdere wetenswaardigheden van de DASSC.

Als vereniging willen wij nieuwkomers in de sport graag bijstaan en ervaren mushers een mogelijkheid geven om de sport verder te ontwikkelen en uit te oefenen. Wij streven er naar om alles in een gezellige sfeer te laten plaatsvinden.

De leden bepalen samen hoe de vereniging er uit ziet en welke activiteiten worden ondernomen. De jaarlijkse algemene ledenvergadering is hier een goed podium voor.

De DASSC heeft ook een eigen clubblad: de “Stakeout”. Dit blad verschijnt vier keer per jaar en is gevuld met berichten, interviews, bijdragen en verslagen van leden en betrokkenen. De redactie doet elke keer haar best om er een gevarieerd nummer van te maken.