Wedstrijden

Karrenwedstrijd St. Anthonis, 1-2 december 2018

Het weekend van 1-2 december 2018 wordt er weer een Karrenwedstrijd georganiseerd in St. Anthonis. De Beugense Bossen zullen dan weer het strijdtoneel worden voor diverse klassen sledehondenteams. Ook zal er weer een distancetrail worden uitgezet.

Alle informatie staat in de uitschrijving. Lees deze goed door!

Je kunt je alleen inschrijven met het inschrijfformulier.

De wedstrijd wordt gehouden in de Beugense Bossen te Landhorst.

Staatsbosbeheer St Anthonis
Natuurkampeerterrein ‘De Beugense Peel’
Beugense Bossen 1
5445 NS Landhorst

Starttijd is 9.30 u.
De teams zijn weer binnen rond 13.30 u.

Op zaterdag zijn er kinderrennen om 15.00 u.

Wil je komen kijken dan raden wij je aan om vroeg te komen.
Mocht je je hond(en) meenemen dan vragen wij je deze aangelijnd te houden en op afstand van de teams en de trail.

IFSS klasse indelingen:
Per heden worden de klasses vermeld zoals deze ook in de IFSS race rules worden vermeld, je zult deze klasses dan ook terug vinden op het inschrijfformulier en de uitschrijving. De klasses worden als volgt aangeduid: D = Dryland, C = Canicross, S = Scooter (Step) B = Bike (Fiets) R = Rig (Kar) 1 = 1 hond, 2 = 2 honden etc. Dit betekend dat met de code DS2 de step twee wordt aangeduid en met DR6 de zes hondenklasse. De unlimited/open klasse is te komen vervallen.

Junior en Jeugd klasse:
Doordat we volgens de IFSS klasses lopen zijn er ook twee nieuwe klasses bij gekomen. Namelijk de Junior en de Youth. In het nederlands; de junior- en de jeugdklasse. Deze klasses zijn een extra klasse binnen een gewone klasse. De deelnemers aan de junior- en jeugdklasse lopen met hun starttijden los van de andere klasses op de trail zodat zij alle ruimte krijgen om te kunnen trainen en oefenen. Indien er minimaal 3 deelnemers zijn wordt de junior- en jeugdklasse ook apart gewaardeerd. (voor alle andere klassen is dit vanaf 5 deelnemers) De leeftijden voor de jeugdklasse is vanaf 11 tot en met 13 jaar en de juniorklasse mag gelopen worden van 14 tot en met 18 jaar.