Sint Anthonis afgelast

 

Vanwege de strenge Coronamaatregelen en het vooropstellen van ieders gezondheid, heeft de DASSC in overleg met de gemeente besloten de vergunningsaanvraag voor de Karrenwedstrijd in St. Anthonis niet in behandeling te laten nemen.
Dit betekent dat de wedstrijd geen doorgang vindt dit jaar.  Wij hopen uiteraard dat volgend jaar het tij gekeerd is en we weer in St. Anthonis terecht kunnen.

 

Karrenwedstrijd St. Anthonis, 20 – 22 november 2020

Het weekend van 20 – 22 november 2020 wordt er weer een Karrenwedstrijd georganiseerd in St. Anthonis. De Beugense Bossen worden  weer het strijdtoneel voor diverse klassen sledehondenteams. Ook zal er weer een distancetrail uitgezet worden.

De wedstrijd wordt gehouden in de Beugense Bossen te Landhorst.

Staatsbosbeheer St Anthonis
Natuurkampeerterrein ‘De Beugense Peel’
Beugense Bossen 1
5445 NS Landhorst

Bezoekers

Wil je komen kijken bij een sledehondenkarrenwedstrijd? Dan raden wij je aan om vroeg te komen.
Mocht je je hond(en) meenemen dan vragen wij je deze aangelijnd te houden en op afstand van de teams en de trail.

IFSS klasse indelingen:
Per heden worden de klassen vermeld zoals deze ook in de IFSS race rules worden vermeld, je zult deze klassen dan ook terug vinden op het inschrijfformulier en de uitschrijving. De klassen worden als volgt aangeduid: D = Dryland, C = Canicross, S = Scooter (Step) B = Bike (Fiets) R = Rig (Kar) 1 = 1 hond, 2 = 2 honden etc. Dit betekent dat met de code DS2 de step twee wordt aangeduid en met DR6 de zes hondenklasse. De unlimited/open klasse is te komen vervallen.

Junior en Jeugd klasse:
Doordat we volgens de IFSS klassen lopen zijn er ook twee nieuwe klassen bij gekomen. Namelijk de Junior en de Youth. In het Nederlands; de junior- en de jeugdklasse. Deze klassen zijn een extra klasse binnen een gewone klasse. De deelnemers aan de junior- en jeugdklasse lopen met hun starttijden los van de andere klassen op de trail zodat zij alle ruimte krijgen om te kunnen trainen en oefenen. Indien er minimaal 3 deelnemers zijn wordt de junior- en jeugdklasse ook apart gewaardeerd. (voor alle andere klassen is dit vanaf 5 deelnemers) De leeftijden voor de jeugdklasse is vanaf 11 tot en met 13 jaar en de juniorklasse mag gelopen worden van 14 tot en met 18 jaar.